Zen-valokuvausretki

Date: 9.11.2024
Time: 10:00 - 13:00
Tulevia tapahtumia


Zen-valokuvauskävelyretki 9. marraskuuta, 2024 klo 10:00 Mustikkamaalla

Ohjaajana toimii Bodhidharma ry:n dharmaopettaja Mikko Vimalamitra, joka on ohjannut useita zen-valokuvauskursseja ja -retkiä.

Kohtaamispaikka on Kalasataman Redi-kauppakeskuksen Sompasaaren puolella. Voit katsoa Google Maps -linkistä paikan:
https://maps.app.goo.gl/6cwuFTsV8UXemmvMA
Redi-kauppakeskukselta kävelemme noin kymmenen minuuttia Isoisänsillan kautta Mustikkamaalle.

Kuka voi osallistua tähän tapahtumaan?
Osallistua voivat kaikki, jotka ovat kiinnostuneita valokuvauksesta ja zen-harjoituksista. Zen on japania ja kiinaksi sana on chan, koreaksi seon ja vietnamiksi thien. Zen viittaa buddhalaisena käsitteenä tyyneyteen ja rauhoittuneeseen mieleen. Zen-ajattelu perustuu pyrkimättömyyteen, löytämiseen ja asioiden syysuhteiden oivaltamiseen sekä vapautumiseen kaikista takertumista ja esteistä.


Retki sopii hyvin kännykkäkuvaajille tai järkkärikameran käyttäjille. Tällä kertaa huomio ei ole kameroissa vaan näkemisessä ja havaitsemisessa. Menetelmänä on käveleminen hiljaisuudessa, mieli avoimena ja tarkkaavaisena. Harjoituksessa emme hae jotain valmista kuvaa, jonka olemme nähneet jossakin. Me hylkäämme halun saada ”hieno kuva”, jonka joku toinen on jo ottanut.

Me tutkimme ja kuvaamme kameran kanssa kaikkea, mitä silmämme havaitsee. Tämä havaitseminen on hyvin kiinnostavaa, koska näemme asioita ensin, sitten mieli alkaa arvottamaan havaintoamme: Onko tämä hyvä valokuva? Laitanko tämän kuvan seinälle? Nuo toiset ovat parempia kuvaajia… Tämän kaiken me jätämme tässä harjoituksessa pois. Siihen tarvitsemme hiljaista rauhallista kävelemistä ja hengittämistä, joka saa mielemme tyyneksi ja valppaaksi.

Jos tunnet onnistumisen iloa tai opit näkemään maailmaa sellaisena kuin se sinulle ilmenee, voit lähettää minulle kolme valokuvaa retken jälkeen. Laitan lähetetyt valokuvat kuva-albumiin ja linkin Bodhidharma ry:n sivulle.

Ilmoittaudu minulle sähköpostilla lokakuun loppuun mennessä otsikolla zen-valokuvaus. Tilaisuus on maksuton. Halutessasi voit lahjoittaa Bodhidharma ry:n toiminnan tukemiseen, saat ohjeen ilmoittautumisen yhteydessä ja vihkosen, jossa on tietoa zen-valokuvauksesta.

Tervetuloa kiinnostavalle kävelyretkelle.
Retken kesto on noin 2 – 3 tuntia. Pukeutuminen kävelyretkeä varten: ota ylle lämpimät vaatteet huomioiden sääolosuhteet. Kävelemme vaikka sataisi. Koska se on osa tosi todellisuutta.


Mikko Vimalamitra, retken ohjaaja
vimalamitra@gmail.com

Bodhidharma ry
www.bodhidharma.fi
ry.bodhidharma@gmail.com

www.bodhidharma.fi
ry.bodhidharma@gmail.com